Zoeken sluitDit zijn de veel gestelde vragen

Top 10 vragen

Over ditismijnteam

Mijn team

Mijn account

Webmaster functies

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Stel hem hier en wij zullen hem in de FAQ opnemen!Mijn teamsite wordt niet meer gebruikt, hoe kan ik deze verwijderen?
Ga op je teamsite naar het menu Aanpassen.
Kies daarna voor Team profiel aanpassen.
Onderaan deze pagina zie je de knop Verwijder mijn team staan.
Klik op deze knop om naar de pagina Team profiel verwijderen te gaan.

Let op! Ben je de enige webmaster van een teampagina, dan is het vanwege veiligheidsredenen niet mogelijk om deze te verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op.


Hoe maak ik iemand webmaster?
Je maakt iemand webmaster door binnen het menu Aanpassen naar Spelers aanpassen te gaan.
Bewerk een speler door op het blaadje rechts naast de spelersnaam te klikken.
Scroll vervolgens helemaal naar beneden en zet de volgende optie aan; Deze speler is webmaster van dit team, en heeft dezelfde machtigingen als ik.
Klik daarna op Pas aan om de instellingen op te slaan.


Hoe krijg ik topscores zichtbaar op mijn teamsite?
Het aantal doelpunten, om de topscorerslijst te genereren, wordt berekend aan de hand van het aantal ingevoerde doelpunten per speler. Per agendapunt, die een wedstrijd bevat, is het mogelijk om deze doelpunten in te voeren.

Je zal het betreffende agendapunt dus eerst moeten bewerken om doelpunten of andere statistieken toe te kennen.

Daarna is het ook mogelijk om alle ingevoerde data op te vragen. Kies in dat geval voor Statistieken, dat in het menu van de teampagina staat.

Let op!
Het betreffende agenda-punt moet gekoppeld zijn aan de standaardcompetitie. Als dat niet het geval is, wordt er op de teampagina geen topscorerslijst gegenereerd.


Hoe kan ik mijn profiel verwijderen?
Ga naar de optie Mijn profiel op één van je teampaginas.
Vervolgens scroll je helemaal naar beneden. Daar vind je een knop Verwijder mijn profiel.
Let op! Verwijder je profiel niet als je de laatst bekende webmaster van het team bent. Het is dan niet meer mogelijk om je team te verwijderen.


Kan ik meerdere personen van één e-mailadres gebruik laten maken?
Het is helaas niet mogelijk om aan één e-mailadres meerdere personen te koppelen. Deze wordt namelijk gebruikt als inlognaam en moet ten allen tijde uniek zijn.

Dat betekent dus ook dat elk persoon een eigen e-mailadres moet hebben om gebruik te kunnen maken van de functionaliteit binnen Dit is mijn team.


Hoe kan ik mijn spelers een nieuwe uitnodiging sturen?
Kies in het menu Aanpassen voor Verstuur uitnodigingen.
 Selecteer vervolgens de spelers, die je een nieuwe e-mail wilt sturen en druk op de knop Speler(s) uitnodigen.
Je selectie ontvangt dan een nieuwe uitnodiging, waardoor ze lid kunnen worden van het team.


Hoe kan ik een e-mailadres aan mijn team toevoegen, dat al bestaat?
Het is mogelijk dat een gebruiker binnen Dit is mijn team bij meerdere teams behoort.

Ga in het menu Aanpassen naar Spelers aanpassen en vul vervolgens de sectie Nieuwe speler in. Als je bij het e-mailadres vervolgens een bestaand adres invult, dan verschijnt de melding dat deze al bekend is en dat de ingevulde data wordt overschreven.

Als je daarmee akkoord gaat, ontvangt de speler in kwestie een uitnodiging en maakt hij/zij deel uit van meerdere teams.


Hoe kan ik foto's uploaden?
Als je bent ingelogd, is het mogelijk om via het menu-item Foto's uploaden foto's aan de teampagina toe te voegen.

Selecteer de foto's die je aan de teampagina wilt toevoegen en kies vervolgens voor de map, waarin deze geplaatst moeten worden. Hiervoor kan je een bestaande map selecteren of je maakt een nieuwe map aan.

Vervolgens kan je aan de foto's één of meerdere trefwoorden koppelen. Dit doe je aan de hand van bestaande trefwoorden of je voegt nieuwe trefwoorden toe. Wil je er meerdere toevoegen, gebruik dan een komma als scheidingsteken.

Tot slot is het ook nog mogelijk om foto's aan een blog of agenda-item te koppelen. Gebruik daarvoor de getoonde dropdown-boxen. Daarnaast kan je ook aangeven of de foto's voor iedereen zichtbaar mogen zijn of dat slechts een selectie de foto's mag zien.

Als alles is ingesteld, druk je op de knop Uploaden en opslaan, waarna de foto's geüpload zullen worden.


Hoe kan ik lid worden?
Als je lid wil worden van een team, zal je een uitnodiging van een webmaster moeten ontvangen. In deze e-mail zit een activatielink, waar je dan op moet klikken. Vervolgens kan je met het bijgevoegde wachtwoord inloggen en gebruik maken van de functionaliteit binnen Dit is mijn team.

Let op! Het te gebruiken wachtwoord zit in dezelfde e-mail als de activatielink!


Ik krijg ongewenste reclame te zien. Hoe kan ik dit voorkomen?
Dit is niet te voorkomen, aangezien de reclames door een externe partij worden aangeleverd. Daarnaast wordt het type reclame ook deels gebaseerd op het surfgedrag door middel van cookies. Dit zijn kleine tekstbestanden, die tijdens het bezoek van een website op je computer worden geplaatst.

Dit is mijn team heeft hier verder geen invloed en kan dus ook niet voorkomen dat ongewenste reclames worden getoond.


Hoe kan ik het tenue van mijn team aanpassen?
De optie om het tenue aan te passen wordt beschikbaar als je bij het aanmaken van een teamfoto gebruik maakt van het Fun Thema.

Om dit te realiseren kies voor in het menu Aanpassen voor Team foto aanpassen.
Vervolgens kies je voor het Fun Thema en doorloop je alle stappen.
Zodra de wizard is afgesloten, wordt in het menu Aanpassen de optie Tenue aanpassen beschikbaar.
Daar is het mogelijk om het tenue van een eigen styling te voorzien door middel van het kleurenpalet.


Hoe kan doelpunten aan mijn spelers toekennen?
Om doelpunten aan spelers toe te kennen moet je per wedstrijd een agenda-punt aanmaken. Zodra een agenda-punt heeft plaatsgevonden, is het mogelijk om deze te bewerken.

Ga in het bewerk-venster helemaal naar beneden. Daar kan je per speler aangeven hoeveel doelpunten hij/zij heeft gemaakt. Ook zullen hier extra statistiek-velden verschijnen, mochten deze aangemaakt zijn.


Hoe vraag ik een nieuw wachtwoord aan?
Je kan je wachtwoord via deze pagina opnieuw in laten stellen. Als je je e-mailadres hebt ingevuld en op de knop hebt gedrukt, wordt er een e-mail naar het opgegeven e-mailadres gestuurd.

Let op! Dit e-mailadres moet in ons systeem bekend zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt er uiteraard geen wachtwoord toegestuurd.


Ik wil een ander wachtwoord instellen, waar kan dat doen?
Je kunt je wachtwoord wijzigen op de pagina Mijn profiel op één van je team-websites.


Hoe kan ik mijn huidige e-mailadres wijzigen?
Ga naar Mijn profiel en zoek het veld E-mailadres op. Als je vervolgens een nieuwe e-mailadres invoert, die niet in het systeem bekend is, dan wordt de wijziging direct doorgevoerd.

Als een e-mailadres al bekend is, dan is het niet mogelijk om van dit adres gebruik te maken. Alle e-mailadressen moeten namelijk uniek zijn, omdat deze worden gebruikt als inlognaam.


Hoe kan ik bij een agenda-punt aangeven of ik wel of niet aanwezig ben?
Selecteer via het menu-item Agenda het agenda-item, waarbij jij je aanwezigheid wilt doorgeven. Vervolgens opent een scherm, waarbij een presentielijst wordt weergegeven. Hier kan je aangeven of je bij een wedstrijd/training aanwezig kan zijn.

Let op! Als het agenda-punt al heeft plaatsgevonden (deze ligt dus in het verleden), is het niet meer mogelijk om je aanwezigheid op te geven.


Hoe kan ik mijn wachtwoord laten resetten?
Ga naar de pagina Wachtwoord vergeten en vul vervolgens je e-mailadres in. Als je deze invoer bevestigt, ontvang je een e-mail met een activatielink. Deze zal je eerst in je internet-browser moeten openen, zodat geverifieerd is dat het wachtwoord van jouw account gewijzigd moet worden.

Zodra je op deze link hebt geklikt, ontvang je een nieuwe e-mail, waarin je nieuwe wachtwoord staat vermeld.


Ik heb niet de mogelijkheid om een blog aan te maken. Hoe kan dit?
Dit probleem doet zich vooral voor bij computers met als besturingssysteem Windows 7, internetbrowser Internet Explorer 9 en een virusscanner als Norton Antivirus.

Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat het niet mogelijk is om de preview-functie te tonen, omdat Norton deze blokkeert. Mocht dit probleem zich op jouw computer voordoen, probeer dan eerst een andere internetbrowser zoals Mozilla Firefox of Google Chrome.

Als het probleem zich daar ook voordoet, neem dan contact met ons op.


Ik wil de domeinnaam van een ander team overnemen. Kan dat?
Kijk eerst of de gewenste domeinnaam nog niet in gebruik is. Als dat niet het geval is, kies je in het menu Aanpassen voor Team profiel aanpassen.

Scroll naar de button Pas mijn domeinnaam aan en voer de gewenste domeinnaam in. Druk tot slot op de button Pas mijn domeinnaam aan.

De aanvraag is op dat moment verzonden. Je krijgt vanzelf bericht over de wijziging.


Hoe kan ik mijn spelers een reminder sturen?
Kies in het menu Aanpassen voor Verstuur reminders. Selecteer vervolgens de spelers, die je een reminder wilt sturen en druk op de knop Reminders versturen.

Je selectie ontvangt dan een reminder, waardoor ze lid kunnen worden van het team.


Hoe kan ik teams aan mijn competitie toevoegen?

Je kunt teams toevoegen aan een competitie via het menu Aanpassen en vervolgens Stand aanpassen. Selecteer De stand invullen a.d.h.v. de uitslagen. Op deze pagina kun je teams, en eventueel een link, toevoegen.

Let op! Je kunt alleen links toevoegen die vallen binnen de website ditismijnteam.nl


Hoe kan ik mijn rol binnen het team veranderen?
Ga in het menu Aanpassen naar Spelers aanpassen en kies de speler, die je een andere rol wilt geven. Scroll vervolgens naar beneden tot je het tabblad Opties tegenkomt. Daar heb je de mogelijkheid om de rol van de betreffende speler aan te passen. Dit doe je door de dropdownbox Type aan te klikken en vervolgens je nieuwe rol te selecteren.

Let op! Alleen de webmaster is in staat om je huidige rol binnen het team aan te passen.


Hoe kan ik een speler aan mijn team toevoegen?
In het menu Aanpassen kies je vor het item Speler aanpassen. In dit venster staat bovenaan een overzicht van alle spelers, die in je team zitten. Als je naar onder scrollt, dan zie je een formulier, waarmee je nieuwe spelers kan aanmelden.


Ik wil een domeinnaam gebruiken, die nog niet bestaat. Kan dat?
Ja, dat is mogelijk. Ga via het menu Aanpassen naar Team profiel aanpassen en scroll naar beneden totdat je de knop Pas mijn domeinnaam aan ziet staan. Als je daar op klikt, opent een venster waarin je de nieuwe domeinnaam kunt invullen.

Vervolgens moet een checkbox worden aangevinkt, zodat je zeker weet dat je de naam van je teampagina wilt aanpassen. Als je vervolgens op Pas mijn domeinnaam aan klikt, de naam van het team omgezet worden.

Let op! Deze aanpassing is niet direct in Google te zien. Hier kunnen enkele dagen overheen gaan.


Mijn matrix wordt niet automatisch aangepast. Wat moet ik doen?
Soms kan het gebeuren dat je matrix met uitslagen niet automatisch wordt aangepast. Dit heeft mogelijk te maken met de caching, die op Dit is mijn team is toegepast. Je kan de matrix ook zelf updaten.

Ga naar het tabblad Stand en plaats in de url de volgende tekst: ?resetmatrix. De url wordt dan iets als http://test-1.ditismijnteam.nl/stand/?resetmatrix. Als je de invoer bevestigt, wordt de matrix bijgewerkt.

Let op! Deze functie is alleen beschikbaar voor webmasters.


Hoe verwijder ik een bestaand team uit mijn stand en programma?
Om het team te verwijderen is een minimale actie van de webmaster nodig. Ga via het menu Aanpassen naar Stand aanpassen en kies vervolgens voor het juiste seizoen en de optie De stand invullen a.d.h.v. de uitslagen.

Als je vervolgens op het kruisje klikt, dat voor het betreffende team staat, dan wordt het team verwijderd uit de stand en wordt het programma automatisch geüpdate. Er zal na de verwijder-actie dus geen informatie meer te zien zijn van het verwijderde team. Ook de stand wordt automatisch bijgewerkt als in; de uitslagen van het verwijderde team worden geschrapt.


Ik wil extra competitieronden invoegen. Is dit mogelijk?

Dat is helaas niet mogelijk. De competities op Dit is mijn team zijn gebaseerd op een competitie, waarbij zowel uit als thuis één keer gespeeld worden. Zoals je hopelijk begrijpt, is het voor ons ondoenlijk om voor elk team één of meerdere uitzonderingen te maken.


Hoe kan ik vrienden worden met een ander team?
Gebruik de zoek-functie om het team te vinden, waarmee je vrienden wilt worden. Als je het team gevonden hebt én je bent webmaster van je eigen team, dan staat achter de teamnaam een roze vinkje.

Als je daarop klikt, wordt het team van je keuze toegevoegd aan je vrienden, die je kan bekijken via het menu-item Vrienden op je eigen teampagina.


Is het mogelijk dat ik bepaalde onderdelen op de website verberg?
Ja, dat is mogelijk. Ga daarvoor via het menu Aanpassen naar Onderdelen aanpassen. Op die pagina staat een lijst van onderdelen, die je als webmaster kunt beheren. Per onderdeel kun je dus aangeven welk type personen deze mag zien.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat een Gastenboek enkel zichtbaar is voor mensen, die ingelogd zijn op Dit is mijn team. Op die manier voorkom je dat niet ingelogde mensen vervelende berichten plaatsen. Mocht dit met een afgeschermd gastenboek toch gebeuren, dan kan de redactie van Dit is mijn team snel achterhalen welk persoon dit is geweest.


Mijn agenda-punten staan onder het verkeerde seizoen. Wat moet ik doen?
Als dit gebeurt, wil het zeggen dat je team seizoensgebonden is. Als je seizoen voorbij is, worden alle agenda-punten, die tussen het einde van het oude seizoen en de start van het nieuwe seizoen, in het oude seizoen geplaatst.

Dit kun je zelf wijzigen via het menu Aanpassen en Team profiel aanpassen. Als je dan zoekt naar Seizoen gebonden, kun je de datum waarop je competitie van start gaat aanpassen, zodat de agenda-punten correct worden getoond.


Hoe kan ik een elftalfoto toevoegen of verwijderen?

Kies in het menu Aanpassen voor Team foto aanpassen. In dit venster heb je de mogelijkheid om een bepaald type teamfoto te gebruiken. De vervolgstappen per keuze spreken vervolgens voor zich.